Magtoys

Magtoys är en leksaksgrossist som idag är specialiserade på klassiska leksaker. Företaget grundades 1926 och har med andra ord, många år i branschen. Deras affärsidé är att med ett modernt men klassiskt sortiment ge återförsäljare en lönsam försäljning, snabba leveranser och bästa tänkbara service genom garantera säkra leksaker som skapar lekglädje åt konsumenterna.

De har också ett stort miljötänk och arbetar ständigt för en bättre miljö. Deras miljöarbete baseras på delaktighet som bygger på att alla måste bli involverad. Allt från deras produkter till deras anställda såväl som leverantörer och kunder. De jobbar ständigt med att hitta stora och små förändringar för att förbättra inom miljöområdet. Alla deras beslut ska fattas med hänsyn till miljön oavsett om det gäller besult gällande sortimentsval, godstransporter, emballageval, kontorsprodukter eller elförbrukning.

Magtoys är också anslutna till REPA (emballage och förpackningar), Batteriregistret och El-Kretsen. De är också medlemmar i Leksaksbranschen och de jobbar aktivt med Care-processen med deras leverantörer. Mer om Care-processen kan ni läsa här.

De säljer också WWF-mjukisdjur vilket gör att de bidrar med ekonomiskt stöd till internationella WWF och svenska Världsnaturfonden WWF. Utöver det så köper de bara förnyelsebar energi från Telge energi. De tar även gärna emot tips från konsumenter hur deras produkter eller leverantörer kan bli ännu bättre på miljöområdet. Har man tips till dem så kan man med fördel mail till info@magtoys.se.